• Šport

Prve tekme v košarkarski ligi ZPS-ORMEGA MM

17. November 2019

V športni dvorani OŠ Prebold se je 16. novembra 2019 pričela nova sezona domačega prvenstva v košarki na vozičkih ZPS – ORMAGA MM. V njej nastopajo štiri ekipe: DP Ljubljana Mercator, DP Maribor, DP Kranj-Novo mesto in DP Celje Thermana. Prvo kolo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske.

DP Celje Thermana : DP Maribor 50:48 (23:24)
Uvodno tekmo sezone je z majhno razliko dobila domača ekipa iz Celja. Mariborčani so v tretji četrtini kljub minimalnemu vodstvu iz prvega polčasa napravili preveč napak in tekmo izgubili.

DP Celje Thermana : DP Kranj–Novo mesto 48:46 (24:20)
Gostitelji niso imeli prav veliko časa za počitek, saj so že v drugi tekmi igrali proti favorizirani gorenjsko dolenjski navezi. Ob polčasu so vodili Celjani, tretjo četrtino so dobili gostje za osem točk, nato pa se je ponovno razigrala celjska ekipa in presenetljivo slavila.

DP Ljubljana Mercator : DP Maribor 27:42 (15:20)
V zadnji tekmi so veliko boljšo igro pokazali igralci mariborske ekipe. Po izenačenem začetku so Ljubljančani močno popustili in tekmo z visoko razliko zgubili.

Najboljši strelci prvega kola: Danilo Kamenik – DP Maribor (41), Enis Musič (40) in  Mičo Ostojič (31) oba DP Celje

Tekme sta spremljala delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner, sodila pa Nedžad Budimlić in Marko Hladnik.

Lestvica po prvem kolu:
1. DP Celje Thermana
2. DP Maribor
3. DP Kranj-Novo mesto
4. DP Ljubljana Mercator

Drugo kolo bo 15. decembra pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine.