• Šport

Prvak lige šestič zapored KKI Vrbas - zšis-pok tretja

13. April 2019

Košarkarji Regionalne NLB Wheel lige so finalno tekmovanje posvetili 50 letnici Zveze paraplegikov Slovenije in prazniku Občine Vransko.

FOTOGRAFIJE - Video - V športni dvorani na Vranskem so 13. aprila 2019 ekipe Regionalne NLB Wheel lige  sklenile tekmovanje. V XI. sezoni 2018-2019 so se po treh rednih krogih v skupinah A in B ter polfinalnem srečanju, pomerile še za končne uvrstitve. Prvo mesto je že šestič zapored osvojila KKI Vrbas iz Banjaluke, druga je bila RBB FlinkStones iz Graza, tretja ZŠIS-POK iz Slovenije, četrta KIK Sana iz Sanskega Mosta, peta KIK Zmaj iz Gradačca, šesta KKI Zagreb iz Hrvaške, sedma KIK Una Sana iz Bihaća, osma pa KKK Singidunum iz Beograda.Tekma za tretje mesto 

V končnem obračunu sta se najprej za sedmo mesto pomerili KIK Una Sana in KKK Singidunum. Nekoliko boljšo igro je pokazala KIK Una Sana, ki je v razburljivih zadnjih minutah le slavila s 46:45. 

V naslednji tekmi sta se za peto mesto borili KKI Zagreb in KIK Zmaj. V prvi polovici tekme sta bili ekipi enakovredni, nato pa je KIK Zmaj napravila občutno razliko in suvereno zmagala s 74:56.

Slovenska ekipa ZŠIS-POKTretja tekma je že prinesla medaljo. Za bron sta se udarili KIK Sana in ZŠIS-POK. Po nervoznem začetku je povedla ZŠIS-POK, silovito nadaljevala in prvo četrtino dobila z 20:9. Slovenci so z agresivno igro nadaljevali in si ob polčasu priigrali kar 29 točk prednosti. ZŠIS-POK je s končnim rezultatom 64:40 povsem nadigrala nasprotno ekipo, osvojila bronasto odličje, ekipi pa sta prikazali za razred višjo igro košarke.

V zaključnem, finalnem srečanju, sta se pod koši srečali RBB FlinkStones in prvak prejšnje sezone KKI Vrbas. Povedli so Avstrijci, ki so se s KKI Vrbas enakovredno kosali le na začetku. Favorizirani lanskoletni prvaki so že v prvi četrtini vodili za 9 točk, ob polčasu so razliko povečali za 20 točk, tekmo pa brez težav zaključili s 73.55  in ponovno osvojili prehodni pokal.Prehodni pokal za ekipo KKI Vrbas

Tekme so ob tehničnem delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodili: Dražen Štrok (HR) ter Mitja Dečman in Nedžad Budimlić, oba (SLO). Dogodek so popestrile mlade plesalke Plesne skupine OŠ Vransko.

Ob zaključku največjega košarkarskega dogodka na področju jugovzhodne Evrope in razglasitvi rezultatov so košarkarje nagovorili in čestitali za dosežene rezultate: v imenu generalnega pokrovitelja Nove ljubljanske banke Alenka Smonkar – vodja poslovalnice Žalec, župan Občine Vransko Franc Sušnik, predsednik Zveze paraplegikov Dobitnika novih vozičkov Slovenije Dane Kastelic, predsednik ZŠIS-POK Damijan Lazar in selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunovič.

Za sodelovanje v regionalni ligi in pri organizaciji posamičnih kol se je vsem zahvalil vodja lige Gregor Gračner, še posebej pa se je zahvalil generalnemu pokrovitelju, Novi ljubljanski banki. 

Prehodni pokal za prvo mesto, pokale za posamične uvrstitve in medalje so najboljšim podelili: Alenka Smonkar, Franc Sušnik, Damijan Lazar, Dane Kastelic in Rado Trifunovič. Pokal je prejel tudi najboljši strelec lige Ramo Rekanovič (240) – FlinkStones, drugi je bil Milan Slapničar (186) ZŠIS-POK, tretji pa Sabid Karupović (158) Una Sana. 

Nova ljubljanska banka (generalni pokrovitelj), je tudi letos prijetno presenetila in podarila dva košarkarska vozička. Prejela sta jih: Sabid Karupović – KIK Sana in Igor Ignjatović KKI Vrbas.Prvak NLB Wheel lige

Zahvaljujemo se vsem, ki so sklepno košarkarsko tekmovanje na Vranskem podprli: Generalnemu pokrovitelju Novi ljubljanski banki, Gostišču Grof Vransko, Občini Vransko, Zavodu za kulturo, turizem in šport Vransko, OŠ Vransko, Plesni skupini OŠ Vransko, Košarkarskemu društvu Vrani Vransko, vsem medijem (TV, Radiu, Spletne novice, Košarka.si, spletna stran NLB-Wheel).