• Aktualni dogodki

Prednovoletna številka glasila Paraplegik

20. December 2019

PARAPLEGIK - Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, prišel je praznični čas z njim pa tudi prednovoletna številka Paraplegika. V njej boste lahko prebirali številne članke, intervju in različne prispevke, ki so jih pripravili dopisniki iz vseh pokrajinskih društev Zveze.
Predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic je v svoji kolumni ob iztekajočem se letu povedal, da je leto 2019 na področju invalidskega varstva prineslo revolucijo pri dejavnostih vključevanja in samostojnega življenja invalidov. Omenja zakon o osebni asistenci, ki je posledično dvignil raven kvalitete življenja pri invalidih in zakon ZPIZ – 2, kjer mora država odpraviti diskriminacijo med invalidi, ki se niso poškodovali na delu. Nekaj besed pa je namenil tudi 50 letnici organiziranega delovanja naše organizacije.
V nadaljevanju si preberite članek o prvem bazarju invalidskih organizacij, ki ga je ob Mednarodnem dnevu invalidov pripravil NSIOS, ne spreglejte pa zanimiv prispevek, ki piše o vse manjšem aktivnem vključevanju mladih invalidov v šport.
Sledijo še članki: 60 let znanja za življenje v Tik Kobarid, 30 let organizacije International Paralymip Commitee, Posvetitev ranljivim skupinam, Kako Slovenija skrbi za starejše, Program osebne asistence do 30 ur, Tradicionalni sprejem ob Mednarodnem dnevu invalidov…
Veliko je napisanega tudi o naših športnikih in njihovih dosežkih, ki so jih dosegli v letu 2019. Pestri so tudi prispevki s področja kulture in zanimivih potopisov,
zadnje strani pa so kot vedno namenjene razvedrilu.