• Šport

Polfinalno srečanje NLB Wheel lige v Bihaću

24. Marec 2019

 Častni met

Ekipe NLB Wheel lige so 23. marca 2019 v športni dvorani Luke v Bihaću odigrale polfinalne tekme. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila domača ekipa KIK Una Sana, košarkarje pa je pozdravil tudi župan Občine Bihać Šuhret Fazlić.
Kot gostitelj se je KIK Una Sana v uvodni tekmi pomerila s hrvaško ekipo KKI Zagreb in zabeležila poraz. Zagrebčani so jih premagali z rezultatom 78:67.
Polfinalne tekme so odigrali v BihaćuV naslednji tekmi sta se pod koši srečali KIK Zmaj iz Gradačca in KKK Singidunum iz Beograda. Boljšo igro so prikazali igralci Gradačca, ki so Beograjčane ugnali s 66:51.
V tretji tekmi sta se pomerili KIK Sana iz Sanskega Mosta in RBB Pred začetkom polfinalnih srečanj FlinkStones iz Graza. KIK Sana je morala priznati premoč avstrijski ekipi, ki jo je nadigrala s 75:60.
V zadnji tekmi polfinalnega tekmovanja sta se na parketu srečali še KKI Vrbas iz Banjaluke in ZŠIS-POK iz Slovenije. Prvaki pretekle sezone so slovensko ekipo kljub slabi igri v drugi četrtini premagali s 63:60.
Najboljši strelci po polfinalnih tekmah prvi Ramo Rekanović (RBB FilinkStones) 221, drugi Milan Slapničar (ZŠIS-POK) 172, treje mesto si delita Sabid Karapović in Asmir Vehabović (oba KIK Sana) 138.
Finalno tekmovanje bo 13. aprila pod pokroviteljstvom občine v športni dvorani Vrana na Vranskem. Za sedmo mesto se bosta pomerili KIK Una Sana in KKK Singidunum, za peto KKI Zagreb in KIK Zmaj, za tretje KIK Sana in ZŠIS - POK, za naslov prvaka lige pa RBB FlinkStones in KKI Vrbas.
Tekme sta sodila Sinan Ferizović (BiH) in Dražen Štrok (HR), spremljala pa tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner.