• Aktualni dogodki

Poletje v Domu paraplegikov Pacug se počasi poslavlja

15. September 2021

V tem drugem Covid letu, se sezona počasi končuje s katero so vodilni v domu glede na situacijo izjemno zadovoljni. Vsi, ki ste bili na obnovitveni rehabilitaciji, ter drugi gostje ste zagotovo odšli z lepimi spomini in vtisi ter z željo po ponovnem povratku. V vsem tem poletnem času je bilo sonce zelo radodarno in veliko vas je preživelo ob in v bazenu, v domu pa so ves ta čas imeli bogate animacijske dneve ter sobotne glasbeno plesne večere.
V prostorih fizioterapije so se izvajale odlične in kvalitetne terapije, zato so zasluženi vsi terapevti. S svojim delom in odnosom do uporabnikov pripomorejo k temu, da so terapije dobile status kraljice ponudbe v Domu Pacug. Vodstvo je na to izjemno ponosno in poskrbeli bodo, da tako ostane ozirom se še izboljša. Sploh sedaj v povezavi z Nevrorehabilitacijskim centrom ITERO iz Ljubljane, s katerim želijo udejanjiti dolgoročno sodelovanje. Dobili so dva nova aparata Biotron za lajšanje bolečin in vibracijsko ploščo, ki so jih z veseljem tudi uporabljali.
Pripravljajo pa se že na naslednje leto, ko bodo poskušali ponudbo še izboljšati in povečati.
Poudariti je potrebno, da so gostje z letošnjo sezono bili zelo zadovoljni tako s čistočo v domu kot hrano in seveda strežbo. Tako kažejo ankete.
Direktor doma Marko Ferluga se s svojimi sodelavci izjemno trudi, da bi uporabniki uživali in bili zadovoljni z vso ponudbo. Zavedajo pa se, da je težko biti povšeči vsem gostom, vendar se trudijo, da bi to spremenili.
Za naslednje leto že pripravljajo par novih idej (nekatere ste tudi vi uporabniki sami prispevali preko anket in pogovorov), ki vas bodo pričakale ob ponovnem snidenju.
V domu pa vse zainteresirane vabijo na seminar z naslovom - Skrbimo za svoje zdravje, več o seminarju si oglejte TUKAJ.