• Šport

Po prvem krogu vodi ekipa DP Celje

15. Maj 2021

Rezultati - Začelo se je ekipno ligaško tekmovanje v atletiki v katerem bodo tudi v letošnji sezoni tekmovale štiri ekipe - DP jugozahodne Štajerske, DP Koroške, DP ljubljanske pokrajine ter DP Prekmurja in Prlekije. Prvi krog je 14. maja 2021 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Koroške.
Na atletskem stadionu v Ravnah na Koroškem se je zbralo 25 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev, ki so nastopili v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov). Vremenske razmere tokrat niso bile idealne, saj so organizatorji tekmovanje morali dvakrat prekiniti zaradi ploh.
Najboljši rezultat je dosegel Boris Žibert (DP Koroške), ki je za rezultat 18.00 v vožnji na 100 m prejel 757,22 točk.
Za nemoten potek tekmovanja je skrbela sodniška služba iz Atletskega kluba Velenje pod vodstvom Majde Arh Novak.

REZULTATI PRVEGA KROGA
1. DP jugozahodne Štajerske  (4.348,90)
2. DP Koroške                            (4.069,69)
3. DP ljubljanske pokrajine      (3.361,19)
4. DP Prekmurja in Prlekije      (2.485,92)
Drugi krog bo 28. maja 2021 pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske.