• Šport

Po drugem krogu v skupini A v vodstvu ostaja KKI Vrbas

8. December 2019

Drugi krog košarkarske NLB Wheel lige v skupini A so ekipe 8. decembra 2019 odigrale v Sanskem Mostu (BIH) v športni dvorani Sanski Most. Košarkarsko srečanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je pripravila ekipa KIK Sana Sarajevo.
Na srečanju skupine A so med tremi kandidati izvedli žrebanje za dva nova košarkarska vozička, ki za njun nakup sredstva prispeva generalni pokrovitelj Nova ljubljanska banka. Sreča se je tokrat nasmehnila Gregorju Gračnerju iz ekipe ZŠIS-PK in Peru Kuzmanoviću iz KKI Vrbas, ki bosta vozička prejela na finalni tekmi.

KIK Sana : KKI Zagreb 73:55 (40:31)
KIK Sana je bila boljša tako v obrambi kot v napadu in tekmo brez težav dobila. Nasprotna ekipa je lovila zaostanek vendar je v zadnji četrtini povsem popustila.

KIK Sana : KKI Vrbas 61:85 (28:42)
Favorizirana ekipa KKI Vrbas je odlično začela srečanje, vso tekmo vodila in jo zaključila z visoko razliko.

KKI Vrbas : KKI Zagreb 87:58 (49:30)
Najboljši ekipi v ligi se utrujenost iz prve tekme ni poznala, da nebi že v naslednji tekmi ponovno slavila. Visoko razliko si je ustvarila že v prvem polčasu.

Tekme sta ob delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodila Mitja Dečman (SLO) in Dražen Štrok (HR).
Najboljši strelci v skupini A po drugem krogu: Ademir Demirović - KKI Vrbas (89), Ivica Vujica – KKI Zagreb (75) in Vlado Švraka – KKI Vrbas (75).

Lestvica po drugem krogu
1. KKI Vrbas