• Šport

Peti krog košarkarske lige ZPS-Ormega mm

23. Februar 2019

Peti krog lige

Košarkarske ekipe, ki tekmujejo v razširjeni slovenski ligi ZPS-ORMEGA MM, so 23. februarja 2019 v športni dvorani Osnovne šole Rače odigrale peti krog. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Podravja. Po petih krogih je na vrhu lestvice gostujoča ekipa iz Avstrije RSV Kärnten.
V uvodni tekmi je domača ekipa DP Maribor po izenačenem polčasu porazila ekipo DP Celje Thermano s 53:41, druga tekma je zmago prinesla ekipi DP Ljubljana Mercator, ki je DP Novo mesto po slabem začetku ugnala z 51:45, v tretji tekmi pa je presenetljivo slavila DP Maribor. Ekipe so peti krog lige odigrali v športni dvorani Osnovne šole RačeZ rezultatom 65:57 je premagala doslej še neporaženo RSV Kärnten. V naslednji tekmi sta se pod koši srečali DP Kranj in DP Celje Thermana. Boljši so bili Gorenjci (55:44). V zadnji tekmi je morala DP Novo mesto priznati premoč RSV Kärnten (40:60). Najboljši strelci po petih krogih: Mičo Ostojič DP Celje Thermana (183), Robert Holdring RSV Kärnten (169), Milan Slapničar DP Novo mesto (160). 
Tekme sta sodila Mitja Dečman in Nedžad Budimlić, spremljala pa delegat lige Milan Lukan in vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner. Pokrovitelj lige je ORMEGA MM

Lestvica po petem krogu:
1. RSV Kärnten 
2. DP Maribor
3. DP Kranj
4. DP Novo mesto 
5. DP Ljubljana Mercator
6. DP Celje Thermana