• Šport

Pet medalj paraplesalcem na evropskem prvenstvu

1. November 2022

V Pragi je od 28. do 30. oktobra 2022 potekalo evropsko prvenstvo v paraplesu, kjer so se zbrali najboljši paraplesalci. Tekmovanja so po mesecu dni intenzivnih priprav udeležili tudi slovenski plesalci – Lara Nedeljkovič, Ines Golobič, Nastija Fijolič, Martina Smodiš, Amir Alibabić, Klemen Dremelj in Roman Maček.
Prvi dan tekmovanja sta na plesnem parket blestela Lara Nedeljkovič (Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine) in njen soplesalec Klemen Dremelj, ki sta v kategoriji Combi freestyle class 2 osvojila srebrno medaljo. Amir Alibabić pa je v kategoriji Combi freestyle class 2
zasedel drugo mesto.
V kategoriji single Women freestyle class 1 je Nastija Fijolič osvojila osmo, Ines Golobič pa v isti kategoriji dvanajsto mesto. V kategoriji Combi freestyle class 1 sta Roman Maček in Martina Smodiš osvojila šesto mesto.
Drugi tekmovalni dan sta Lara Nedeljkovič in Klemen Dremelj v kategoriji Combi standard class 2 priplesala v finale in osvojila končno peto mesto. V polfinalu sta v isti kategoriji nastopila tudi Martina Smodiš in Roman Maček. Lara je nastopila še v kategoriji Single women class 2 in zasedla peto mesto.
Ines Golobič je v kategoriji Single women class 1 plesala v četrtfinalu, Nastija Fijolič pa si je v isti kategoriji priplesala polfinale.
Zadnji dan prvenstva je bil ponovno uspešen za slovenske tekmovalce. Amir Alibabić je postal evropski podprvak v kategoriji Single men class 1. Amir je s soplesalko Nastijo Fijolič osvojil tudi bron v kategoriji Duo latin class 1. Roman Maček in Martina Smodiš sta v kategoriji Combi latin class 1 zasedla peto mesto, Lara Nedeljkovič in Klemen Dremelj pa sta v kategoriji Combi latin class 2 zasedla odlično tretje mesto.
Slovensko ekipo je vodil trener Andrej Novotny.