• Šport

Paraplesalka Lara Nedeljkovič dvakrat četrta v Italiji

7. Junij 2021

Pandemija je tudi v športnem paraplesu popolnoma ohromila tekmovanja po vsem svetu. Vendar se v zadnjih tednih epidemiološka slika po Evropi nekoliko izboljšuje in zato so v Italiji po enem letu in pol organizirali plesno tekmovanje.
V Genovi so med številnimi udeleženci od 4. do 6. junija 2021 pod vodstvom trenerja Klemna Pirmana nastopili tudi slovenski paraplesalci.
Naši so že v uvodnem dnevu posegli po dobrih rezultatih. Lara Nedeljkovič (članica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine) in njen soplesalec Klemen Dremelj sta si v kategoriji combi standard 2 priplesala četrto mesto, dobro pa so nastopili tudi drugi plesalci – Amir Alibabič je v kategoriji single man 1 zasedel šesto mesto, Ines Golobič je v kategoriji women freestyle 1 bila sedma, plesni par Martina Smodiš in Roman Maček pa sta v kategoriji combi standard 2 pristala na šestem mestu.
V nadaljevanju tekmovanja so si paraplesalci v različnih kategorijah priplesali naslednje uvrstitve: Lara Nedeljkovič in Klemen Dremelj sta bila sedma (combi latin class 2), v posamični konkurenci je bila Lara četrta (single ladies 2), Amir Alibabič je bil peti (single freestyle class1), Martina Smodiš in Roman maček sta osvojila odlično drugo mesto (combi latin class 1), tretja sta bila v kategoriji freestyle class 1, z kvalitetno točko je navdušila tudi Ines Golobič, ki je bila na petem mestu (single ladies class 1).