• Šport

Paraplesalci nastopili na svetovnem pokalu na Slovaškem

12. September 2022

V Slovaškem mestu Košice je 10. in 11. septembra 2022 potekalo plesno tekmovanje v paraplesu za svetovni pokal, na katerem so nastopili najboljši paraplesalci. Tekmovanja so se pod vodstvom trenerja Andreja Novotnya udeležili tudi slovenski plesalci.
Prvi dan tekmovanja so slovenski paraplesalci nastopili v dveh finalih in dveh polfinalih. V kategoriji single women class
2 je Lara Nedeljkovič (članica društva paraplegikov ljubljanske pokrajine) v finalu osvojila šesto mesto. Lara je s soplesalcem Klemnom Dremljem v kategoriji combi standard class 2 prav tako nastopila v finalu kjer je končala na šestem mestu. Nastija Fijolič je odplesala polfinale v kategoriji single women class 1.
Drugi dan tekmovanja so se plesalci pomerili v kategorijah freestyle. Nastija Fijolič je v kategoriji single women freestyle class 1 dosegla uvrstitev v polfinale. Martina Smodiš in Roman Maček sta v kategoriji combi freestyle class 1 zasedla sedmo mesto, Lara Nedeljković in Klemen Dremelj pa sta v kategoriji combi freestyle class 2 zasedla šesto mesto. V večernem delu sta se naša paraplesna para pomerila še v latinsko-ameriških plesih. Roman Maček in Martina Smodiš sta v kategoriji combi latin class 1 v finalu zasedla šesto mesto. Lara in Klemen sta se z dobrim plesom uvrstila v finale v kategoriji combi latin class 2 in dosegla odlično četrto mesto in s tem ponovno pridobila kategorizacijo državnega razreda.