• Aktualni dogodki

Ozaveščanje mladih z akcijo – "Voda vzame, voda vrne"

15. Avgust 2020

Na bazenu v Slovenskih Konjicah so IAHD Adriatic, Plavalni klub Slovenske Konjice in njihovi člani 14. avgusta 2020 organizirali akcijo 'Voda vzame, voda vrne' katere namen je ozaveščanje mladih o nevarnostih skokov v vodo.
Med drugimi sta svoji življenjski zgodbi z mladimi delila tudi Aleš Povše (Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske) in Nino Batagelj (Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine), ki sta si hrbtenjačo v vratnem delu poškodovala prav pri skoku v vodo in tako kot tetraplegika pristala na invalidskem vozičku. To je tudi najhujša oblika poškodbe hrbtenjače.
Kljub nesreči, ki jima je spremenila življenje, sta nove priložnosti našla tudi v potapljanju in statični apneji.
Izkušeni potapljač Branko Ravnak (IAHD Adriatic) je ob tem poudaril, da je namen te akcije, da se ne smemo bati, ko se nekaj zgodi, ker gre življenje kljub temu naprej, potapljačica Alenka Fidler (IAHD Adriatic) pa je dodala, da otroci radi skačejo v vodo vendar morajo poskrbeti za svojo varnost. Akcijo bi v prihodnje radi predstavili tudi na drugih slovenskih kopališčih.
Več na 24ur.com