• Aktualni dogodki

Odprte možnosti za zaposlitev

14. Marec 2023

Med prebivalci Evropske unije je več kot 15 % invalidov, v Sloveniji je ta odstotek nekoliko nižji (12 – 13 %), pri čemer je zaposlenih manj kot tri desetine invalidov. Ob koncu leta 2019 je bilo registriranih 12.989 brezposelnih invalidov, do konca leta 2022 pa se je številka znižala na 8.751. Da bomo ta trend nadaljevali, se je potrebno zavzeti za ustvarjanje vključujočega in dostopnega gospodarstva, ki ceni doprinos in potencial vseh posameznikov, ne glede na njihove posebnosti.
Eden od zaposlovalcev, ki stremi k zaposlovanju oseb z omejitvami, je tudi Lek/Novartis. Vse paraplegike, tetraplegike in druge osebe z omejitvami vabi, da si ogledate Lekovo spletno stran, kjer so objavljena prosta delovna mesta.
Nabor vseh trenutno odprtih oglasov v angleškem jeziku najdete TUKAJ.
Ta stran vsebuje vsa delovna mesta, ki so trenutno na voljo v Sloveniji, hkrati je razvrščanje po področjih dela zelo enostavno, zato priporočajo iskanje preko te strani.
Med oglasi v slovenščini lahko pobrskate TUKAJ.
Vse iskalce zaposlitve z invalidnostjo naprošajo, da jih o prijavi obvestite na naslov diversity.inclusion_slo@novartis.com in navedete, kakšne prilagoditve potrebujete tako v selekcijskem postopku kot na delovnem mestu.
Bogat je tudi Lekov seznam prostih delovnih mest za študente, ki ga dobite pri Tanji Kovačič na Zvezi paraplegikov Slovenije.
Vsi, ki potrebujete dodatne informacije glede iskanja zaposlitve pri Leku/Novartisu, lahko kontaktirane Tanjo Kovačič na telefonsko številko 031/706-302, e-mail naslov tanja.kovacic@zveza-paraplegikov.com ali osebno na naslovu Zveze paraplegikov Slovenije na Štihovi 14 v Ljubljani.