• Aktualni dogodki

Nino Batagelj prejel plaketo mesta Ljubljana

11. Maj 2022

Ljubljanski župan Zoran Janković je na slovesni seji mestnega sveta 9. maja 2022 ob prazniku Ljubljane, podelil nagrade in plakete izjemnim posameznicam, posameznikom in organizacijam, ki so zaslužni za razvoj in dobrobit mesta Ljubljana. Naziva častna meščanka in častni meščan sta letos prejela prof. dr. Renata Salecl in dramski igralec Jurij Souček. Plakete glavnega mesta pa so prejeli: duhovnik Bogdan Rus, Nino Batagelj (član društva paraplegikov ljubljanske pokrajine), mag. Bojan Hajdinjak, Slovensko mladinsko gledališče, gledališka skupina BEŠTEKteater, glasbena skupina Noctiferia in Mladinski dom Jarše.
Namen prometnih pravil je varnost vseh udeležencev v prometu. »Mladim je to najlažje pojasniti z izkušnjami iz prve roke, zato Mestno redarstvo, Zavod Vozim in Nino Batagelj že nekaj let sodelujejo v preventivnem programu, s katerim prek družbenih omrežij, kratkih video predstavitev in delavnic za srednješolce poudarjajo pomen spoštovanja prometnih predpisov.« Nino za premikanje uporablja invalidski voziček, »zato ima njegova beseda o varni udeležbi vseh skupin v prometu res težo. Vedno je pripravljen sodelovati v takšnih pobudah, saj verjame v pozitivne učinke dialoga z mladimi. Vsaka takšna akcija ozaveščanja veliko pripomore k večji varnosti v mestnem prometu, morda pa celo ohrani tudi kakšno življenje« še so zapisali v obrazložitvi.