• Šport

Matej Brajkovič zmagal na 12. meddruštvenem turnirju v biljardu

8. Oktober 2021

Rezultati - Zveza paraplegikov Slovenije je 8. oktobra 2021 pripravila 12. meddruštveni turnir v biljardu. V biljard klubu v Celju se je zbralo samo osem tekmovalcev iz DP jugozahodne Štajerske, DP Podravja, DP Prekmurja in Prlekije ter DP ljubljanske pokrajine. Trenutna epidemiološka situacija v državi in PCT pogoj  je botrovala k tako majhni udeležbi.
Pred tekmovanjem je igralce nagovoril vodja tekmovanja in trenutno naš najboljši biljardist Matej Brajkovič, ki je udeležence seznanil o poteku tekmovanja.
Biljardisti so se pomerili v »kmečki osmici« s prilagojeno končnico. To pomeni, da se igralec v končnici lahko odloči in napove v katero luknjo bo potopil črno kroglo
. Ker je na tokratnem turnirju nastopilo le osem biljardistov so v dveh skupinah nastopili po štirje tekmovalci. Nato sta iz vsake skupine v polfinalne boje napredovala dva najboljša..
Po napetih dvobojih so se v končnico tekmovanja uvrstili: David Slaček – DP Maribor, Matej Brajkovič, Rok Bratovž oba DP Ljubljana in Simon Gračnar – DP Celje.
V finalnem obračunu sta se pomerila najboljša biljardista Matej Brajkovič in David Slaček. Po skupnem dogovoru pa sta odigrala evropsko osmico, saj jima je služila kot priprava na evropsko prvenstvo v Turčiji kamor odpotujeta konec meseca oktobra. Natančnejšo in mirnejšo roko je imel Matej Brajkovič, ki je zmagal z rezultatom 5:1. Končni vrstni red – prvo mesto Matej Brajkovič, drugi je bil David Slaček, tretje mesto sta si delila Rok Bratovž in Simon Gračnar.
Pokale in medalje je najboljšim podelil vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner, ki se je vsem zahvalil za sodelovanje in odlično izvedbo turnirja.