• Kultura

Likovniki ustvarjali na tretji likovni koloniji »Belokranjska jesen 2021«

25. Oktober 2021

V Domu paraplegikov v Semiču so se med 19. in 24. oktobrom 2021 na tradicionalni likovni koloniji »Belokranjska jesen 2021« zbrali slikarji likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije. Pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga so se likovniki izpopolnjevali v olju in akrilu na platno ter risbi. Sončna in še vedno topla pokrajina je kar sama zvabljala in dobesedno izzivala, da so s čopiči in lopaticami nanašali barve na platna in papir. Nastale so prečudovite slikarske upodobitve belokranjske pokrajine in tihožitij v celotnem spektru jesenskih odtenkov.
Kolonije so se udeležili: Dragica Sušanj in Željko Vertelj oba člana Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, Anka Vesel, Miran Jernejšek, Ivan Regoršek in vodja likovne sekcije Metod Zakotnik. Za dobro počutje so poskrbele Darja Milavec in Mirjam Colja. Z okusno pripravljenimi jedmi pa nas je prvič razvajal Marvin, ki mu peka peciva tudi ni tuja.
Likovno kolonijo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije podprl Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.