• Kultura

Likovna kolonija »Semiška vigred 2021«

23. Maj 2021

Dočakali smo nižjo stopnjo okuženosti in s tem sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, zato je Zveza paraplegikov Slovenije organizirala letošnjo prvo likovno kolonijo v Semiču.
Slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so od 17. do 21. maja 2021 v Domu paraplegikov v Semiču pripravili tradicionalno likovno kolonijo »Semiška vigred 2021«. Naši likovni ustvarjalci so se pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in oljem na platno ter risbi s svinčnikom. Kar malo nenavadno za ta čas so še vedno v ogrevanem prostoru nastale značilne upodobitve belokranjske krajine, tihožitja in tudi barvnih nanosov, ki spominjajo na abstrakcijo.

Na koloniji so nova dela ustvarjali: Dragica Sušanj in Željko Vertelj slikarja, ki sta člana Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami ter Ljudmila Turk, Lučka Vučko, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Ivek Regoršek in Metod Zakotnik. Za dobro počutje udeležencev so poskrbeli: Ivanka, Damijana, Lučka in Igor.