• Aktualni dogodki

Korak zase, korak za sladkorčke

6. September 2020

Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) bo 12. septembra 2020 na Brdu pri Lukovici organizirala vseslovensko dobrodelno prireditev »Korak zase, korak za sladkorčke«.
V projektu pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja sodelujejo še - Pediatrična klinika, klinični oddelek za endokronologijo, diabetes in bolezni presnove ter Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami. Med številnimi podporniki je tudi Zveza paraplegikov Slovenije.
Cilj te humane prireditve je zbrati čim več finančnih sredstev, ki bodo v celoti namenjena otrokom s sladkorno boleznijo, za nakup drage UZ aparature za oceno stanja ožilja, ki se redno rabi pri pregledih sladkornih bolnikov.
Novi aparat bi zamenjal že zdavnaj iztrošenega starega ter omogočili veliko hitrejše in zanesljivejše preglede.
Dobrodelna izobraževalna prireditev se bo začela z vseslovenskim pohodom na sedež ČZS, s ciljem da skupaj stopimo korak po korak, po svojih zmožnostih zase in za dobrodelnost. Tudi predsednik ČZS Boštjan Noč si je zadal zaobljubo, da bo v dobrodelni namen za sladkorčke peš premagal razdaljo od domače Žirovnice do Lukovice (58 km - cca 15 ur hoje). Na poti se mu bodo pridružili številni podporniki dobrodelne akcije.
Ta dan bo ob 17.00 uri tudi dobrodelni koncert v organizaciji ČZS in Občine Lukovica  z znanimi slovenskimi glasbeniki.
Sladkorčkom lahko pomagate na različne načine. Med drugim tudi s SMS sporočilom s ključno besedo sladkorcki1 ali sladkorcki5 na številko 1919 in prispevali boste 1 ali 5 €.
Več si preberite na ČZS