• Kultura

Jožica Ameršek razstavlja v knjižnici Sevnica

4. September 2021

V knjižnici Sevnica so 3. septembra 2021 pripravili šesto samostojno razstavo slikarke Jožice Ameršek iz Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Da se pri njej skriva slikarski talent so ugotovili učitelji že v osnovni šoli, saj so bili njeni zvezki okrašeni z raznimi ornamenti. Njeni pravi slikarski zametki pa so se začeli kasneje, ko se je vključila v Likovno sekcijo pri Zvezi paraplegikov Slovenije.
Pod mentorskim vodstvom akademskega slikarja Mladena Stropnika, grafika Jožeta Potokarja in Rassa Causeviga se je izpopolnjevala v različnih tehnikah, najraje pa ustvarja v olju na platno. Poizkusila se je tudi v grafiki in na natečaju za zlato paleto prejela certifikat kakovosti.
Jožica Ameršek s čustvi in predanostjo pri ustvarjanju premošča tisto kar ji z likovnimi sredstvi izrazno še ni dosegljivo. Na njenih slikah je moč čutiti željo po likovnem snovanju, ki izvira iz njene notranje, srčne naklonjenosti vsemu lepemu. Ideal lepote išče povsod, vedno znova pa ga najde v naravi.
Slikarka Jožica Ameršek vodi kulturno dejavnost pri Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, v njihovem kraju pa organizira tudi vsakoletna srečanja slikarjev paraplegikov in tetraplegikov. Razstavljala je na mnogih skupinskih razstavah, samostojno pa šestič. Razstava bo odprta do 2. oktobra 2021.