• Aktualni dogodki

Jesenska številka glasila Paraplegik

19. Oktober 2020

PARAPLEGIK - Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani. V teh kriznih časih, ko se drugi val koronavirusa bliskovito širi je pomembno, da pazimo na svoje in zdravje drugih. Da bi lažje prebrodili te trenutke, ki so pred nami, si čas lahko krajšate s prebiranjem jesenske številke glasila Paraplegik. Kljub številnim dogodkom, ki so zaradi koronavirusa odpadli ali bili prestavljeni, je jesenska številka bogata in pestra. S prispevki različnih avtorjev in dopisnikov vseh lokalnih društev Zveze paraplegikov Slovenije je natisnjena na kar 80 straneh, bogatijo pa jo tudi mnoge fotografije.
Predsednik Zveze Dane Kastelic je v svoji kolumni uvodoma napisal kako je Covid-19 v šestih mesecih močno zaznamoval našo dejavnost in tudi naše življenje. V nadaljevanju piše o redni volilni Skupščini naše organizacije, ki smo jo imeli 20. avgusta 2020 v Pacugu. Vsem novoizvoljenim članom je zaželel uspešno delo v mandatnem obdobju 2020 – 2024 in se zahvalil članom in vodstvu predhodne Skupščine. Nekaj besed pa je namenil tudi športu in obsežnemu zborniku – »50 let športa slovenskih paraplegikov,« ki je izšel 23. septembra ob Dnevu slovenskega športa.
V nadaljevanju sledijo številni zanimivi članki: »Predsednik vlade sprejel predstavnike zveze,« »Podpora našim prizadevanjem,« »Skupinska obnovitvena rehabilitacija v Domu paraplegikov Pacug in dveh zdraviliščih,« »V akciji sodelujejo prostovoljci, ambasadorji in donatorji,« »Zadnja seja najvišjega organa v mandatnem obdobju 2016-2020,« »Organizirano in s pomočjo v gore,« »Okužbe sečil,« »Intervju z Andražem Čeligojem,« »Ugodnosti za delodajalce, ki zaposlujejo invalide,« in drugi.
V nadaljevanju lahko preberete res številne prispevke pokrajinskih dopisnikov, sledijo pa strani s področja športa in kulture.
Zadnje strani so kot vedno, namenjene razvedrilu. Prijetno branje vam želimo.