• Šport

Jernej Slivnik uspešno začel s tekmovanji v letu 2023

15. Januar 2023

S tekmovanji v letu 2023 so prvi začeli paraalpski smučarji. Od 10. do 14. januarja 2023 so v švicarskem smučarskem središču Veysonnaz, v tekmah za svetovni pokal, nastopili na treh veleslalomih in enem slalomu.. Pod vodstvom trenerja Romana Podlipnika se je tekem udeležil tudi slovenski paraalpski smučar Jernej Slivnik.
Jernej Slivnik je na uvodnem veleslalomu s časom 2:10,98 zasedel četrto mesto. Zmagal je Norvežan Jesper Pedersen (1:59.48), drugi je bil Italijan Rene De Silvestro (2:04.69), tretji pa Švicar Pascal Christen (2:10.12).
Drugo veleslalomsko preizkušnjo je Jernej s časom 2.11.07
prav tako končal na četrtem mestu, zmagal je Jesper Pedersen (1:59.84), drugi je bil Italijan Rene De Silvestro (2:04.15), tretji pa Francoz Lou Braz-Dagand (2:05.12).
Na tretjem veleslalomu je Jernej Slivnik na smučarski strmini naredil napako in odstopil že na prvi progi.
v slalomski preizkušnji si je Jernej prismučal četrto mesto, s tem pa je uspešno opravil generalko pred prihajajočim svetovnim prvenstvom, ki bo v Španiji.
Jernej Slivnik je ambasador programa Postani športnik na športni poti pa ga podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj.
Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč.