• Šport

Jernej Slivnik sezono začel v Avstriji

28. November 2022

V Avstrijskem Mittersillu je od 25. do 27. novembra 2022 potekala prva tekma FIS pokala v paraalpskem smučanju. Edini slovenski predstavnik Jernej Slivnik (Društvo paraplegikov Gorenjske) je nastopil v treh slalomih.
Prvi dan tekmovanja je Jernej Slivnik z odlično vožnjo bil najboljši in je tako osvojil prvo mesto, drugi dan pa je z nekaj napakami na strmini vožnjo končal na drugem mestu. Na zadnji preizkušnji je naredil napako in odstopil.
Jerneja Slivnika tudi v letošnji sezoni spremlja trener Roman Podlipnik, za fizično kondicijo pa skrbi dr. Mit Bračič.
Pred začetkom tekmovalne sezone je Podlipnik povedal „Vesel sem, ker smo letos dobili tudi nekaj novih prizorišč. Letos poleti so tudi tekmovanja v paraalpskem smučanu prišle pod okrilje Mednarodne smučarske zveze (FIS), zato tudi nova prizorišča, kot so Schladming, Kitzbühel in Cortina d´Ampezzo,“ .
Smučarska karavana pa že v začetku decembra nadaljuje s tekmovanji, kjer bodo parasmučarji na ledeniku Pitzal (Avstrija) nastopili v dveh tekmah in sicer v dveh superveleslalomih in dveh veleslalomih.
Jerneja Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj. Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč.