• Aktualni dogodki

Izobraževanje čebelarjev

27. Marec 2019

Učni čebelnjak pri Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu in Zveza paraplegikov Slovenije, razpisujejo petnajsturni brezplačni seminar za čebelarje na invalidskih vozičkih. Na njem bomo predstavili: postavitev čebelnjaka in ureditve prostorov, priprava materiala za čebelarjenje, kako pridobiti čebeljo družino in katere so osnovne naloge čebelarja za vzrejo in negovanje čebelje družine preko leta. Prav tako bodo čebelarji spoznali glavne čebelje pridelke, kako jih pridobimo in kako jih tržimo.
Logotip Čebelarske zveze SlovenijeSeminar bo potekal štiri dni in bo se bo zaradi lažje izvedbe odvijal v dveh delih. Izvedli ga bomo na lokaciji Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Noršinska ulica 14, 8000 Murska Sobota, kjer se nahaja tudi prilagojen čebelnjak za izobraževanje invalidov na invalidskih vozičkih. Prvi del seminarja bo v petek 13. aprila v popoldanskem času in soboto 14. aprila 2019 v dopoldanskem času. Drugi del pa bo predvidoma potekal prav tako v petek in soboto v začetku meseca maja, ko bodo v naravi in čebelnjaku primerni pogoji za praktični prikaz čebelarskih opravil.
Logotip Zveze paraplegikov SlovenijeV času izvedbe seminarja bo v prostorih društva možna prenočitev, ki jo poravna vsak udeleženec sam. Cena nastanitve za eno noč je 10 €, na željo udeležencev pa bodo zagotovljeni  tudi zajtrk, kosilo in večerja. Cena obrokov še ni dokonča in je odvisna od števila prijav (predvidoma cena posameznega obroka je 8 €).
Na seminar se lahko prijavite pri Alešu Bozovičarju - e-naslov: ales.bozovicar@czs.si -  tel: 041/644-217. Ob prijavi po e-pošti obvezno navedite ime in priimek, naslov (ulica, hišna številka, številka pošte, kraj), tel. št. in e-naslov ter sporočite ali boste prespali ter koliko obrokov želite.
Prijavite se do 8. aprila 2019. Število prijav je omejeno, zato pohitite!
Natančen urnik z datumi bodo vsi prijavljeni kandidati prejeli po e-pošti ali preko telefona pred začetkom seminarja.