• Šport

Izšla je barvita jesenska številka Paraplegika

23. Oktober 2019

PARAPLEGIK - Dragi bralci naše spletne strani, pred vami je bogata, pestra in zanimiva jesenska številka glasila Paraplegik. Kliknite na povezavo in preberite prispevke in razne potopise, ki so jih pripravili dopisniki iz vseh pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
Tako kot po navadi v uvodu lahko preberemo kolumno predsednika Zveze Daneta Kastelica, ki tokrat piše o Fundaciji invalidskih in humanitarnih organizacij ter o programih za leto 2020, ki so v tem trenutku  v polnem teku. Nekaj besed je namenil tudi zakonu o osebni asistenci, ki jo od januarja letos izvaja tudi naša organizacija. Zahvalil se je tudi vsem športnicam in športnikom, ki so tekmovali na jubilejnem 50. memorialu Prof. Bojana Hrovatina.
V nadaljevanju si preberite prispevek, ki zajema vse o dejavnosti osebne asistence.
Zanimiv je tudi članek o projektu pametnih oblačil za toplotno zaščito spodnjih udov uporabnikov invalidskega vozička.
Zasledili boste tudi članke: Psihološko prilagajanje, Posvet ob 10-letnici ratifikacije konvencije, 50. jubilejno tekmovanje prof. Bojana Hrovatina…
Na spreglejte številne prispevke s področja športa in kulture ter zanimive potopisne članke.  Zadnje strani so namenjene razvedrilu.