• Aktualni dogodki

GOGO 2021- načrtujemo deset pohodov

27. Marec 2021

Ohrabreni in obogateni s krasno lanskoletno izkušnjo začenjamo akcijo okrepljeni z dodatnim partnerjem - Društvom distrofikov Slovenije.
Predsednik Zveze paraplegikov Slovenije
Dane Kastelic je začetek akcije pospremil z besedami: “Takšne in podobne akcije vedno podpremo, kjer so vključeni paraplegiki in tetraplegiki, še posebej tam, kjer je v ospredju rekreacija in šport. Ker so naši člani v večini vezani na invalidski voziček je ta projekt še toliko bolj dobrodošel, saj se tako poleg srečanja s sovrstniki in enako mislečimi, povežejo z neokrnjeno naravo. Hkrati pa krepijo svojo odgovornost do okolja.”
Hvaležni in ponosni smo, ker bodo letošnjo akcijo podprli ambasadorji: Evgen Bavčar, Urška Vučak Markež, Marija in Andrej Štremfelj, Tone Kuntner, Brigita Langerholc, Viki Grošelj, Sašo Dobnik, Žiga Gombač, Andrej Težak - TEŠKY, Uroš Bitenc in ansambel Zadetek. Akcija je tudi športno obarvana, podprli so jo parašportniki, z nami pa bodo: Nastija Fijolič, Matej Arh, Lena Gabršček, Matic Keržan, Dejan Fabčič, Sandi Novak, Tanja Cerkvenik, Jernej Slivnik, Gregor Gračner, Anej Doplihar in David Škorjanc.
Stojan Rozman, vodja delovne skupine: “Ne vem, kako bi nas starosta slovenskega planinstva Janko Mlakar imenoval, ampak vem, da bi nas »križal« če tega ne bi naredili, in bi iz doline gor gledali ter sknecali.”
Z letošnjim smelim načrtom želimo osvojiti deset ciljev. Začeli bomo 24. aprila v Koči Antona Bavčerja na Čavnu, potem pa nadaljevali na Ruški koči (9. maja), Mirni gori (29. maja), v Planinskem domu na Uštah ob vseslovenskem inkluzijskem pohodu (3. junija), Koči na Planini Razor (13. junija), Koči na Planini nad Vrhniko (16. junija), Lavričevi koči (17. julija), Pokljuki (4. septembra), Šmarni gori (16. septembra), in Tončkovem domu na Lisci (23. oktobra.).
Akcija bo tudi letos potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja ter ponosnim generalnim sponzorjem podjetjem Nicehash.

Ni gora ovira, gora je vabljiv izziv.