• Šport

Drugo mesto za slovenske košarkarje v Brnu

24. Avgust 2020

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Brnu na Češkem od 22. do 23. avgusta 2020 odigrala pripravljalni turnir – Future Cup 2020, na katerem so igrale Češka, Poljska in Slovenija.
Na turnirju je slovenska ekipa pod vodstvom trenerja Žige Kobaševiča nastopila v postavi – Robi Bojanec (kapetan), Klemen Lokar, Gregor Gračner, Enis MusićMatej Arh, Danilo Kamenik, Robert Radić in David Škorjanc. V Brno niso odpotovali trije vidni člani - Simon Gračnar, Haris Kuduzović in Milan Slapničar, njihovo odsotnost so zapolnili nekateri novi mladi igralci, ki so v zadnjem letu prikazali velik napredek v igri.
V dvorani Fakultete za športne študije Univerze Masaryk v Brnu sta se v prvi tekmi pomerili Slovenija in Češka. Po slabi igri v prvi četrtini je slovenska ekipa v nadaljevanju tekme igrala veliko bolje in zmagala z 58:53.
Drugo tekmo je prav tako zmagala Slovenija, ki je slavila proti Poljakom z rezultatom 40:37. Večji del tekme so naši košarkaši vodili, v zadnjih minutah se je nasprotna ekipa z dvema trojkama povsem približala, vendar srečanje vseeno izgubila.
V uvodnih dveh tekmah je na parketu blestel Danilo Kamenik, ki je v dveh tekmah dosegel 59 točk, prve točke pa je vknjižil novinec David Škorjanc.
Drugi dan tekmovanja se je slovenska izbrana vrsta ponovno pomerila z obema nasprotnikoma. Dosegla je zmago in poraz, premagala je Poljake s 46:35 in izgubila proti Čehom s 43:60.
Udeležbo na turnirju je trener Žiga Kobaševič ocenil kot odlično. Nekateri igralci so v dveh dneh na parketu prebili več kot 140 minut, kar se je poznalo pri utrujenosti in moči za prvo mesto.