• Šport

Drugi krog NLB Wheel lige pripravila KKOI Zadar

7. December 2019

Tekmovanje drugega kroga košarkarske NLB Wheel lige so ekipe v skupini B odigrale 7. decembra 2019 v športni dvorani Krešimira Ćosića v Zadru. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije ga je pripravila domača ekipa KKOI Zadar. Igralce sta nagovorila in pozdravila predstavnika Košarkarskega Kluba Zadar – igralec Domagoj Vuković in direktor marketinga Ivan Ištuka.

KKOI Zadar : ZŠIS-PK 55:59 (29:33)
Kot prvi sta se na košarkarski parket zapeljali domača ekipa KKOI Zadar in ZŠIS-PK. Zadarčani so dobro začeli tekmo in prvo četrtino dobili za dve točki, vendar je Slovenija že v drugi četrtini povedla in v nadaljevanju z boljšo igro zmagala.

KIK Una Sana : KIK Zmaj 43:56 (22:29)
Ekipa KIK Una Sana iz Bihaća je tekmo slabo začela. S slabo igro si je že v prvi četrtini priigrala velik zaostanek (8:23) in tekmo proti KKI Zmaj zgubila.

ZŠIS-PK : KIK Una Sana 56:44 (31:28)
Spočita slovenska ekipa ZŠIS-PK je slavila tudi v drugi tekmi. KIK Una Sana ni imela možnosti za preobrat, saj je zaostajala celotno srečanje.

KIK Zmaj : KKOI Zadar 66:38 (36:21)
Novinci v ligi KKOI Zadar so v zadnji tekmi skupine B bili z visoko razliko poraženi.
Tekme sta ob delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodila Mitja Dečman (SLO) in Dražen Štrok (HR).
Najboljši strelci v skupini B po drugem krogu: Ramo Rekanović – KIK Una Sana (85), Arnel Mulić – KIK Zmaj (60) in Armin Aziraj - KIK Una Sana (59).

Lestvica po drugem krogu
1. KIK Zmaj