• Šport

Državno prvenstvo v parastrelstvu

9. April 2019

Državno prvenstvo v parastreljanju

BILTEN - Na strelišču na Dolenjski cesti v Ljubljani je 7. aprila 2019 potekalo državno prvenstvo v parastrelstvu za leto 2019.
V treh kategorijah – s serijsko puško, s standardno puško in z zračno pištola se je prijavilo 89 strelcev, med njimi tudi strelci pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
SERIJSKA PUŠKA 
Med našimi strelci v skupini SH1 je bil najboljši Jožef Franc – MS (380), drugi je bil Franc Pintar – MB (360), peti pa Nejc Stakne – CE (329).
V skupini SH2 si je drugo mesto pristreljal Slavko Dunaj – MS (373), šesti je bil Leon Jurkovič – MS (347), sedmi pa Jasmin Sabljakovič – LJ (347).
V ženski konkurenci v skupini SH2 je drugo mesto zasedla Vesna Novak – CE (349).
STANDARDNA PUŠKA
Med strelci paraplegiki v skupini SH1 je bil najboljši Franc Pinter – MB(317), tretji je bil Jožef Franc – MS (586)Streljanje z zračno puško
ZRAČNA PIŠTOLA
V streljanju z zračno pištolo v skupini SH1 je Primož Jeralič - KR  osvojil prvo mesto.
NACIONALNA KATEGORIJA
V nacionalni kategoriji je naša ekipa v postavi (Dunaj, Jurkovič, Baum) s serijsko puško nastopila v kategoriji SH2, in je med šestimi ekipami osvojila drugo mesto (1061).
Tekmovanje je potekalo v organizaciji ZŠIS-POK, za izračun rezultatov in pripravo biltena je skrbel Igor Valant, tekmovanje sta vodila Primož Jeralič in Elvira Valant, glavni sodnik je bil Anton Majerle.