• Šport

Državno prvenstvo v parastreljanju 2021

19. September 2021

BILTEN - Na moderniziranem strelišču Mestne strelske zveze na Dunajski cesti je 18. septembra 2021 potekalo državno prvenstvo v parastreljanju z zračnim orožjem.
Tekmovanje je v sodelovanju z Mestno strelsko zvezo pripravila Zveza ŠIS-SPK, nastopili pa so tudi nekateri strelci paraplegiki in tetraplegiki pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Nastopila je tudi strelka Vesna Novak iz Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske (serijska puška SH2) in osvojila
 drugo mesto.
Strelke in strelci so tekmovali s serijsko in standardno puško in zračno pištolo.
V moški konkurenci je v skupini SH1 (serijska puška) naslov državnega prvaka osvojil Franc Jožef DP-MS (373), drugi je bil Franc Pinter DP-MB (364), tretji pa Srečko Petkovšek DP-KP (342).
V streljanju s standardno puško (SH1) je naslov državnega prvaka osvojil Franc Pinter – DP-MB (617,4), drugi pa je bil Franc Jožef DP-MS (597,7).
V skupini SH2, kjer težje gibalno ovirani strelci streljajo z naslonom je v streljanju s standardno puško naslov osvojil Franček Gorazd Tiršek DP-CE (635,5), četrti pa je bil Damjan Herček DP-MB (581,5). V streljanju s serijsko puško si je drugo mesto pristreljal Aleš Vrhovc DP-LJ (369).
Anton Bavec DP-LJ je v skupini SH1 v streljanju z zračno pištolo osvojil prvo mesto (545).
Ekipno tekmovanje je potekalo samo v skupini SH2 s serijsko puško. Člani DP Prekmurja in Prlekije (Slavko Dunaj, Leon Jurkovič, Venčeslav Bezjak) so osvojili drugo mesto (1059).