• Šport

Državno prvenstvo v kegljanju

8. Maj 2022

Na kegljišču Golovec v Celju je 7. maja 2022 potekalo državno prvenstvo v kegljanju, ki ga je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite. Med številnimi nastopajočimi se ga je udeležilo tudi 11 kegljačic in kegljačev iz šestih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovali so na deset steznem kegljišču v štirih različnih kategorijah (KPM, KTM, KPŽ, KTŽ).
Med kegljači (KPM) paraplegiki je naslov državnega prvaka osvojil Tone Kanc DP-NM (473), drugi je bil Viktor Rupnik DP-LJ (437), tretji Gašper Peček DP-NM (433), četrti pa Roman Hrženjak DP-CE (420).
V kategoriji KTM, kjer tekmujejo tetraplegiki je z največ podrtimi keglji (387) zmagal Aleš Povše DP-CE, drugi je bil Damjan Herček DP-MB (345).
V ženski kategoriji KTŽ je tekmovala samo Marta Janežič DP-MS, ki je podrla 284 kegljev.
V drugi ženski kategoriji KPŽ je naslov državne prvakinje osvojila Senka Ivaniševič DP-LJ (367), druga je bila Martina Glavič DP-NM (355), tretja pa Nataša Godec DP-MB (328).