• Šport

Državno prvenstvo v kegljanju

28. September 2021

Rezultati - Na kegljišču Golovec v Celju je 26. septembra 2021 potekalo državno prvenstvo v kegljanju, ki ga je organizirala Zveza ŠIS-SPK. Med številnimi nastopajočimi se ga je udeležilo tudi 11 kegljačic in kegljačev iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Nastopili so na deset steznem kegljišču v štirih različnih kategorijah (KTŽ, KPŽ, KTM in KPM).
Med kegljači (KPM) paraplegiki je naslov državnega prvaka osvojil Viktor Rupnik (464) DP-LJ, drugo mesto je zasedel Tone Kanc (442), tretji je bil Gašper Peček (428) oba iz DP-NM, četrti Miran Jernejšek (398), peti Zdenko Lilek (372) oba iz DP-MB, šesti pa Zoran Štruclin (343) DP-CE.
V ženski kategoriji KTŽ je nastopila samo Marta Janežič (324) DP-MS.
V drugi ženski kategoriji KPŽ je naslov državne prvakinje osvojila Martina Glavič (383) DP-NM, druga je bila Nataša Godec (382) DP-MB. Žal se tekmovanja ni mogla udeležiti Senka Ivaniševič, ki po navadi dosega najboljše rezultate.
V kategoriji KTM, kjer tekmujejo tetraplegiki je z največ podrtimi keglji (398) prvo mesto osvojil Aleš Povše DP-CE, drugi je bil Damjan Herček (378) DP-MB.
Žal je zaradi različnih razlogov manjkalo kar nekaj kegljačic in kegljačev, ki so  izpolnili normo.
Za nemoteno tekmovanje so poskrbeli sodniki iz domačega kegljaškega kluba.