• Šport

Državno prvenstvo v šahu

10. Marec 2020

V prostorih TVD Partizan v Boštanju je 7. marca 2020 potekalo 29. posamično državno prvenstvo v šahu za invalide, ki ga je organizirala Zveza ŠIS – SPK, izvedlo pa Društvo invalidov Sevnica.
Na črno belih poljih se je pomerilo 9 šahistk in 33 šahistov med njimi tudi trije šahisti in ena šahiska iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Na 29. mesto se je uvrstil Radosav Matić (DP jugozahodne Štajerske), 31. je bil Ivica Vukadin (DP Gorenjske), 33. pa Adam Dmitrovič (DP ljubljanske pokrajine). Anica Radej (DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja) je bila v ženski konkurenci četrta.
Za pravilen in nemoten potek tekmovanja sta skrbela arbiter Tomaž Žnideršič, in njegov pomočnik Ludvik Cvirn.
Na tekmovanju je bil prisoten tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je uradno odprl državno prvenstvo, za kulturno popestritev šahovskega dogodka je poskrbela mlada citrarka Neža Simončič, šahistke pa so ob prazniku Dneva žena prejele tudi  rožico