• Šport

Dobri rezultati slovenskih paraplesalcev na Poljskem

11. Oktober 2021

Na Poljskem v mestu Lomianki je od 8. do 10. oktobra 2021 potekalo mednarodno tekmovanje v paraplesu. Prvenstva so se pod vodstvom trenerja Andreja Novotnya udeležili tudi slovenski paraplesalci – Lara Nedeljkovič, Martina Smodiš, Ines Golobič, Klemen Dremelj in Roman Maček.
Prvi dan tekmovanja je Lara Nedeljkovič (Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine) v najštevilčnejši kategoriji single women class 2 za malo zgrešila finale in zasedla sedmo mesto. S tem nastopom je Lara dokazala, da se prebija med najboljše plesalke sveta v tej kategoriji.
V nadaljevanju sta plesni par Lara Nedeljkovič in Klemen Dremelj v kategoriji combi latin class 2 v močni konkurenci ostalih plesnih parov osvojila osmo mesto, v kategoriji combi standard class 2 pa četrto mesto. Lara in Klemen sta se na tokratnem tekmovanju prvič preizkusila v kategoriji combi freestyle class 2 in si priplesala osmo mesto.
Dobre rezultate so dosegli tudi ostali slovenski paraplesalci, ki bodo kmalu začeli priprave na svetovno prvenstvo, ki bo novembra v Južni Koreji.