• Šport

Dan slovenskega športa v Mestni občini Novo mesto

24. September 2021

V Sloveniji 23. september praznujemo kot Dan slovenskega športa (tudi državni praznik). Tudi v Mestni občini Novo mesto, so ob praznovanju tega dneva, skupaj z Zavodom Novo mesto pripravili pester nabor športnih vsebin in aktivnosti, da bi ta dan preživeli čim bolj športno. V znamenju športne aktivnosti so tako spodbudili vsakega med nami, da se redno ukvarja s športom, tisto dejavnostjo naše družbe, ki pomembno pozitivno vpliva na telesno in duševno zdravje. K akciji so pozvali vse novomeške klube in društva, da se jim priključijo z različnimi športnimi vsebinami.
Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, je v sklopu obeležitve Dneva športa pripravilo predstavitve športnih panog športa invalidov, kot so košarka na vozičkih, namizni tenis, pikado, throwling, badminton, šah, itd. Na zunanjih površinah društva so udeležencem predstavili pester nabor športnih aktivnosti.
Poleg ostalih udeležencev, so jih obiskali učenci 1. in 3. razredov Osnovne šole Drska Novo mesto. Otroci so navdušeno prisluhnili predstavitvi društva in aktivnostim, katere izvajajo. V nadaljevanju pa so se preizkusili v različnih športnih panogah. Po odzivu sodeč, so bili predvsem nad praktičnim delom zelo navdušeni.

Dolenjsko društvo svoje člane spodbuja k športnemu udejstvovanju, katero pripomore tudi k zdravemu življenju in aktivnemu preživljanju prostega časa. V nadaljevanju pa sledi ustvarjanje pogojev in pridobitev motivacije za vključevanje v športne vsebine tekmovalnega športa in doseganje dobrih rezultatov na tekmovanjih višjega ranga, kar je za njihove člane lahko tudi dodatna spodbuda.
Naj bo ta dan res pravi športni praznik, ki nas bo spodbudil k telesni dejavnosti skozi celo leto.