• Šport

Dan s parašportniki v Mengšu

29. September 2021

V športni dvorani v Mengšu je 27. septembra 2021 potekal dan s parašportniki v okviru Evropskega tedna športa pod geslom - Bodi aktiven. Cilj tega dogodka je spodbuditi vse ljudi k telesni dejavnosti skozi vse leto.
Ena od aktivnosti, ki potekajo v okviru evropskega tedna športa je tudi dan s parašportniki, na katerem so bile predstavljene nekatere parašportne discipline – atletika, hokej na električnih vozičkih, paraples, parakolesarstvo, lokostrelstvo in paranamizni tenis. Dogodka sta se udeležila tudi paralimpijca iz letošnjih iger v Tokiu - Franček Gorazd Tiršek (dobitnik srebrne in bronaste medalje) in Luka Trtnik.
Pred pričetkom je vse zbrane nagovoril Damijan Lazar predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja. Dejal je “Parašport je v Sloveniji prisoten v vse več akcijah in sferah. V zadnjem času se je zahvaljujoč medijem povečala njegova prepoznavnost, kar je vstopnica za sprejetost v družbi in športni srenji, ki soustvarja šport v Sloveniji. Parašport je na dobri poti, da se v Sloveniji umesti v vse sisteme športa. Naša naloga pa je, da mladim omogočimo enakopravno vključevanje v te sisteme.”
Na predstavitvi parašportnih disciplin so bili tudi nekateri člani pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Franček Gorazd Tiršek (Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske)
je mladim predstavil parastrelstvo, s seboj pa je vzel tudi obe medalji, ki so si ju številni pobližje pogledali. Želeli pa so se z njim tudi slikati in dobiti njegov avtogram.
Lara Nedeljkovič (Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine) je predstavila paraples, Janez Hudej (Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske) pa paraatletiko.
Več na Zveza ŠIS-SPK
Foto: Aleš Fevžer/OKS