• Šport

Celjani osvojili naslov najboljše ekipe v atletskem ekipnem tekmovanju

29. Junij 2022

Rezultati - Na mestnem atletskem stadionu Ptuj je 28. junija 2022 potekal zadnji, četrti krog v ekipnem tekmovanju v atletiki. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije ga je pripravilo Društvo paraplegikov Podravja v sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih.V osmih disciplinah – štirih metalnih (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov) je nastopilo 34 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev Zveze.
Zmagovalec ekipnega tekmovanja v atletiki za sezono 2022 je ekipa DP Celje (17.331,30 točk), druga je bila DP Koroške (14.608,27 točk), tretja DP Ljubljana (14.206,81 točk), četrta pa DP Murska Sobota (8.757,29 točk).
Po zaključenem tekmovanju je sodelujoče športnike nagovoril vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije
Gregor Gračner. Atletom je čestital za dosežene rezultate, se zahvalil vsem za sodelovanje in najboljšim trem ekipam podelil pokale.

Za nemoten potek tekmovanja je skrbela sodniška služba Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota pod vodstvom Staneta Kranjca.
Rezultati četrtega kroga:

1. DP jugozahodne Štajerske (4.386,33)
2. DP ljubljanske pokrajine (3.814,12)
3. DP Koroške (3.614,18)
4. DP Prekmurja in Prlekije (2.397,70)
Končne uvrstitve v sezoni:
1. DP jugozahodne Štajerske (17.331,30) – razlika (0.00)
2. DP Koroške (14.608,27) – razlika (2.723,03)
3. DP ljubljanske pokrajine (14.206,81) – razlika (3.124,49)
4. DP Prekmurja in Prlekije (8.757,29) – razlika (8.574,01)

Prvi krog letošnje sezone je 20. maja na atletskem stadionu Ravne na Koroškem pripravilo DP Koroške, drugi krog je 3. junija na atletskem stadionu Kladivar pripravilo DP jugozahodne Štajerske. Na atletskem stadionu OŠ 1 je 10. junija tretji krog pripravilo DP Prekmurja in Prlekije.