• Aktualni dogodki

Borut Sever predsednik NSIOS

19. Januar 2019

Borut Sever novi predsednik NSIOS

Zbor članic Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) je na seji 18. januarja 2019 za novega predsednika NSIOS soglasno izvolil Boruta Severja. Borut Sever, univerzitetni diplomirani pravnik in član Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, aktivno deluje na področju invalidskega varstva več kot 27 let. V prometni nesreči je dobil nekoliko lažjo poškodbo vratne hrbtenjače zato občasno uporablja tudi invalidski voziček. Vodil je posebne socialne programe namenjen mladim, v nadaljevanju pa se njegovo delo osredotoča na pravno področje, kjer v zadnjih letih sodeluje predvsem pri pripravi sistemske in druge zakonodaje.
V svojem programu je izpostavil skrb za izboljšanje socialnega stanja slovenskih invalidov, s poudarkom na zaposlovanju in polni vključenosti v družbo.Čestitke in uspešno delo Posebej je poudaril skrb za uveljavljanje človekovih pravic invalidov, ob tem pa tudi nujnost stabilnega zagotavljanja posebnih socialnih programov, ki so pogosto predpogoj za uresničevanje le-teh. V programu je izpostavil pomembnost ozaveščanja, kjer je treba širšo javnost seznanjati s pozitivnimi zgodbami, življenjem in delom invalidov ter invalidskih organizacij, ob tem pa opozarjati tudi na problematiko in težave s katerimi se srečujejo. Poudaril je tudi je namen povezovati različne deležnike na področju invalidskega varstva ob aktivni podpori vsebinski in organizacijski krepitvi delovanja invalidskih in organizacij. Borut Sever je vodenje NSIOS prevzel od predsednika Zveze paraplegikov Slovenije Daneta Kastelica, ki je NSIOS začasno vodil po smrti dolgoletnega predsednika Borisa Šuštaršiča.