• Kultura

Belokranjske podobe skozi prizmo paraplegikov

27. Maj 2019

V kulturnem centru Semič na ogled razstava likovnih del Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije
Ob 50 letnici delovanja naše organizacije so člani Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije razstavljali svoja likovna dela v Kulturnem centru Semič. Na ogled je opus del likovnikov, ki se udeležujejo vsakoletnih likovnih kolonij v Semiču iz obdobja zadnjih petnajst let.
Avtorje in njihova dela je predstavil umetnostni zgodovinar Jaka Racman.
V uvodnem nagovoru je predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic opisal začetek Sekcije paraplegikov vse do ustanovitve Zveze. Nekaj besed je namenil tudi o njeni organiziranosti ter kako velik pomen ima Zveza pri vključevanju in reševanju problemov, ki se pojavijo ob nastanku invalidnosti.
Podžupan občine Semič Rudi Kofalt je pohvalil sodelovanje z likovniki, ki se redno udeležujejo kolonij. Za glasbeni vložek je poskrbel učenec glasbene šole Jakob Malnarič pod mentorskim vodstvom Prof. Mira Dizdarja. Kulturni program je vodila Lidija Kočevar.
Avtorji razstavljenih del so: Anka Vesel, Jožica Ameršek, Ljudmila Turk, Dragica Sušanj, Ana in Boris Šter, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Željko Vertelj, Vojko GašperutGašper in Metod Zakotnik.
Razstava si lahko ogledate do 20. avgusta 2019.