• Šport

20. Memorial Petra Zdovca in 4. krog lige ZPS Dom paraplegikov Pacug

20. Junij 2020

Rezultati - Bilten - Pandemija je nekoliko premešala tudi vrstni red tekmovanj v kegljanju. Tako se je 19. junija 2020 liga zaključila z 20. memorialnim turnirjem v spomin na Petra Zdovca in 4. krogom v ligi ZPS Dom paraplegikov Pacug s tekmo v Celju.
Zadnjega turnirja se je udeležilo 36 kegljačic in kegljačev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, ki so tekmovali v ekipni in štirih posamičnih kategorijah.
Ekipno je 1. mesto osvojila ekipa DP Maribor (1565) pred DP Novo mesto (1559) ter DP Celje (1520).
Senka Ivaniševič - LJ (386) je zmagala med ženskami pred Marijo Kerec - MB (368) in Martino Glavič - NM (364).
Najboljši med moškimi je bil Tone Kanc - NM (437), 2. mesto je osvojil Roman Hrženjak - CE (431), 3. pa Gašper Peček - NM (416).
Med tetraplegiki je največ kegljev podrl Aleš Povše - CE (408), 2. je bil Slavko Ivančič - LJ (363) 3. pa Damjan Hovnik - SG (358). Tekma v veteranski konkurenci je štela tudi za državno prvenstvo in državni prvak med veterani je postal Ludvig Škraban - MS (412), na 2. mesto se je tokrat uvrstil Janez Kokalj - LJ (380), na 3. pa Franc Kuhelj - NM (342).

S tekmo v Celju se je sicer zaključila tudi kegljaška liga ZPS Dom paraplegikov Pacug za sezono 2019-2020. Poleg Celja in Zdovčevega memoriala so kegljačice in kegljači tekmovali še na Magdičevem memorialu v Radencih, Grnjakovem memorialu v Ravnah na Koroškem in Pokalu Občine Domžale v Kamniku. Skupaj se je tekmovanj udeležilo 43 tekmovalk in tekmovalcev.
Ekipno so prvič zmagali Dolenjci (6.483) pred Mariborčani (6.425) in Celjani na 3. mestu (6.247). Seveda je ligaško tekmovanje potekalo tudi v štirih posamičnih kategorijah.
Pri ženskah je 1. mesto osvojila Senka Ivaniševič - LJ (1.282), 2. mesto Martina Glavič - NM (1.246) in 3. mesto Marija Kerec - MB (1.188). Med moškimi so se na prva tri mesta uvrstili Tone Kanc - NM (1.390), Janez Janžič - MB (1.365) in Viktor Rupnik - LJ (1.362).
V veteranski konkurenci je zmagal Ludvig Škraban - MS (1.264), pred Janezom Kokaljem - LJ (1.159) in Francem Kuheljnom - NM (1.087). Aleš Povše - CE (1.305) je bil najboljši med tetraplegiki, za njim sta se razvrstila še Damjan Hovnik - SG (1.161) in Branimir Črv - GO (1.094).

Aleš Povše