• Šport

19. turnir I Feel Slovenia Thermana Open v Laškem

13. Maj 2024

V prenovljeni športni dvorani Tri Lilije v Laškem je od 7. do 11. maja potekal tradicionalni, zdaj že 19. turnir I Feel Slovenia Thermana Open. V namiznem tenisu so parašportnice in parašportniki iz 45 držav, tekmovali v posamični in ekipni konkurenci. Barve Slovenije so pod vodstvom trenerja Ožbeja Poročnika in njegovega pomočnika Bojana Lukežiča branili: Luka Trtnik, Karin Praček, Gašper Mlakar, Peter Jereb, Edi Ravnjak in Tomaž Ravnjak ter Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Ljubiša Gajić in Primož Kancler, iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Turnir je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski Paralimpijski komite.
Igralke in igralci so se najprej pomerili v posamični konkurenci kjer se je najbolj izkazala Andreja Dolinar. Z dvema zmagama na treh tekmah skupinskega dela se je uvrstila v četrtfinale. V nadaljevanju v svoji skupini je z 0:3 izgubila proti Britanki Megan Shackleton in tako kot zadnja od naše deseterice končala z nastopi v posamični konkurenci. Do posamične zmage je prišla tudi Barbara Meglič.

Turnir se je prevesil v drugi del, v katerem so igralci in igralke zaigrali v mešanih dvojicah. Dvojec Andreja Dolinar in Ljubiša GajiČ sta prišla do zmage s 3:1 proti angleškemu paru Davies&Shackleton. Drugi dvojec Barbara Meglič in Primož Kancler pa sta premagala mešano dvojico Savdske Arabije in Češke s 3:2. Svatos (CZ) &Alanazi (SA).