• Šport

16. memorial Vlada Čurčija

11. September 2020

V Brestanici ob ribniku Raztez je 9. septembra 2020 Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja pripravilo že 16. memorial Vlada Čurčija v športnem ribolovu. Tekmovanja se je udeležilo osemnajst ribičev iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
Ob ribniku sta ribiče pred začetkom ribolova nagovorila Mirko Sintič – športni referent društva in Sandi Strupeh – predstavnik Ribiške družine Brestanica-Krško. Sledilo je žrebanje lovnih mest in začetek tekmovanja v posamični konkurenci.
Po dobrem ulovu in tehtanju so razglasili rezultate in podelili pokale.
Največ rib je ulovil Boštjan Javernik član DP Koroške (15.730 g), drugi je bil Gašper Peček iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (10.240 g), tretji pa Rudi Centrih iz DP jugozahodne Štajerske (9.890 g). Vsi tekmovalci so dobili tudi plovce za ribolov.
Prehodni pokal je osvojil Boštjan Javernik – DP Koroške, najtežjo ribo pa je ujel Zoran Štruclin (2.260 gr.) iz DP jugozahodne Štajerske.
Ob zaključku se je Mirko Sintič vsem nastopajočim zahvalil za sodelovanje, še posebej pa Ribiški družini Brestanica-Krško za vso pomoč in dobro izvedbo tekmovanja.