• Šport

Šesti krog košarkarske lige ZPS Ormega mm

18. Marec 2019

V športni dvorani Feldkirchen je bilo odigrano šesto kolo

Košarkarske ekipe, ki tekmujejo v razširjeni slovenski ligi ZPS ORMEGA MM, so 17. marca 2019 v športni dvorani Feldkirchen (Avstrija) odigrale zadnji krog predtekmovanja.
Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila gostujoča ekipa iz Avstrije RSV Kärnten, ki je po šestih krogih še vedno na vrhu lestvice.
Domača ekipa je v uvodni tekmi z dobro igro premagala ekipo DP Kranj z rezultatom 75:40, v drugi tekmi je DP Celje Thermana morala priznati premoč DP Novo mesto, ki je zmagala s 66:50. Ekipa RSV Kärnten je v tretji tekmi popolnoma dominirala na parketu in z visoko razliko slavila proti DP Ljubljana Tekma med DP Novo mesto (rdeči dresi) in DP KranjMercator (91:27), četrta tekma je pripadla DP Kranj, ki je DP Novo mesto ugnala s 54:52. V zadnji tekmi je zaradi premajhnega števila igralcev iz DP Maribor tekma bila registrirana 0:20 v korist DP Ljubljana Mercator.
Najboljši strelci po šestih krogih: Robert Holdrnig RSV Kärnten (243), Milan Slapničar DP Novo mesto (226), Mičo Ostojič DP Celje Thermana (192).
Tekme sta sodila Saša Lakić in Marko Hladnik, spremljala pa delegat lige Milan Lukan in vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner.

Vrstni red po šestih krogih:
1. RSV Kärnten
2. DP Kranj
3. DP Maribor
4. DP Ljubljana Mercator
5. DP Novo mesto
6. DP Celje Thermana