• Šport

Četrti krog in zaključek strelske lige

21. Marec 2019

Strelec z zračno pištolo Robert Žerovnik

Na strelišču TVD Partizan v Murski Soboti so strelci 20. marca 2019 s četrtim krogom zaključili ligaško tekmovanje. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je tekmovanje pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije.
V četrtem krogu je nastopilo 24 strelcev in ena strelka iz šestih pokrajinskih društev Zveze.
Strelka Vesna NovakV ekipni konkurenci, kjer je nastopilo pet ekip, je prvo mesto osvojila ekipa DP Murska Sobota (1.122), druga je bila DP Celje (982), tretja DP Koper (958), četrta DP Ljubljana (957), peta pa DP Maribor (907) .
V najmočnejši skupini SH1 je v posamični konkurenci zmagal Jožef Franc– DP–MS (371), drugo mesto je osvojil Vinko Hren – DP-CE (331), tretje pa Egon Zelenik – DP-MB (330).
Med težje gibalno oviranimi strelci v skupini SH2 so na prvih treh mestih strelci iz DP-MS - Slavko Dunaj (378), Leon Jurkovič (373) in Franc Baum (350). Edina tekmovalka Vesna Novak iz DP-CE je bila osma (333).
V skupini strelcev, ki so tekmovali z zračno pištolo je bil prvi Ivica Vukadin (533) DP-KR, drugi je bil Robert Žerovnik – DP-LJ (471), tretji pa Metod Zakotnik (462) DP-KR

ZAKLJUČEK LIGAŠKEGA TEKMOVANJA
Predstavniki najboljših ligaških ekipV sezoni 2018-2019 so strelke in strelci ligaškega tekmovanja tekmovali v štirih krogih, za končne uvrstitve v ekipnem tekmovanju so šteli najboljši rezultati vseh štirih krogov, v posamični konkurenci pa rezultati treh najboljših krogov. Prvi krog je na Vidmu pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, drugi v Ankaranu Društvo paraplegikov Istre in Krasa, tretji Društvo paraplegikov Podravja, četrti pa Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Vsa tekmovanja so potekala v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije.
Najboljši v ligaškem tekmovanju SH1Ekipa strelcev DP Murska Sobota je že vrsto let nepremagljiva in je tudi v tokratni sezoni s 4.354 krogi osvojila naslov ligaškega prvaka. Na drugo mesto se je uvrstila DP Celje (3.890), tretja je bila DP Koper (3.889), četrta DP Maribor (3.734), peta pa DP Ljubljana (3.523).
V skupini SH1 je največ krogov dosegel Jožef Franc– MS (1.110), drugi je bil Srečko Petkovšek – KP (1.009), tretji pa Vinko Hren – CE (996).
Najboljši ob zaključku lige v skupini SH2Med težje gibalno oviranimi tetraplegiki v skupini SH2 so bili najuspešnejši prekmurski strelci. Prvi je bil Slavko Dunaj (1.115), drugo mesto je zasedel Leon Jurkovič (1.099), tretje pa Venčeslav Bezjak (1.066).
Naša najboljša strelka Veselka Pevec DP-LJ (368), je zaradi zdravstvenih težav tekmovala samo na domačem Vidmu, Vesna Novak pa je nastopila na vseh štirih tekmovanjih (986).
Najboljši v streljanju s pištoloV streljanju z zračno pištolo je prvo mesto osvojil Ivica Vukadin(1.176), drugo  Metod Zakotnik (974), oba DP-KR tretji pa Robert Žerovnik – DP-LJ (689).
V ligi je nastopilo 30 strelcev, tekmovali pa so s serijskimi puškami in zračnimi pištolami. Najboljše tri ekipe so prejele pokale, strelci v posamični konkurenci pa medalje.