• Šport

Državno prvenstvo v kegljanju

14. Maj 2019

Na kegljišču Golovec v Celju je 11. maja 2019 potekalo državno prvenstvo Slovenije v kegljanju za invalide v sezoni 2018-2019. Tekmovanja se je udeležilo kar 72 kegljačic in kegljačev, ki so nastopali v sedmih različnih tekmovalnih kategorijah. Med njimi tudi 23 kegljačev iz sedmih pokrajinski društev Zveze paraplegikov Slovenije.
V moški konkurenci v kategoriji KPM je naslov državnega prvaka osvojil Viktor Rupnik - DP ljubljanske pokrajine, ki je podrl 470 kegljev. Na drugo mesto se je zavihtel Miran Jernejšek - DP Podravja (446), tretji pa je bil s 442 podrtimi keglji Tone Kanc - DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.
V kategoriji KTM, kjer so tekmovali lažje gibalno ovirani tetraplegiki, je zmagal Aleš Povše - DP jugozahodne Štajerske, ki je podrl največ kegljev (424). Damjan Hovnik - DP Koroške je bil drugi (365), tretji pa Slavko Ivančič – DP ljubljanske pokrajine (365).
Med kegljačicami je v kategoriji KPŽ naslov državne prvakinje osvojila Nataša Godec iz DP Podravja, ki je podrla 392 kegljev, druga je bila Martina Glavič iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (376). Marta Janežič iz DP Prekmurja in Prlekije, ki je edina tekmovala v kategoriji KTŽ je podrla 321 kegljev.