Ana Pavšek - slikarka

Ana Pavšek se je rodila 21. aprila 1967 v Zagorju in je članica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. V letu 1991 si je po padcu iz objekta poškodovala hrbtenjačo in postala parapleginja.

Po uspešni rehabilitaciji in nekajletnem "počitku" se je aktivno vključila v delovanje Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.Ana je po poškodbi v sebi odkrila slikarsko žilico, toda do prve predstavitve svojih slikarskih del je prišlo šele v letu 2004.Kar nekam sramežljivo se je v tem letu prvikrat predstavila na skupinski razstavi slikarjev paraplegikov in tetraplegikov v Trbovljah, nato pa v letu 2005 še na skupinski razstavi v Informativni pisarni Mestne občine Ljubljana.
O slikarskih kvalitetah Ane Pavšek ne vemo veliko, ker je slikarstvo »obesila na klin.« Toda po njenih prvih slikah sodeč smo skoraj prepričani, da bi se z izpopolnjevanjem v slikarskih delavnicah Zveze paraplegikov Slovenije in mentorskim vodstvom verjetno razvila v uspešno slikarko. Morda pa bo ta čas še prišel.