XI. NLB SMUČARSKI KAMP ZA PARAPLEGIKE

datum: 24.01.2019

Skupaj na RogliFOTOGRAFIJE - Na Rogli je Zveza paraplegikov Slovenije je od 22. do 24. januarja 2019 organizirala 11. NLB smučarski kamp za smučarje paraplegike in tetraplegike. Letošnjega je podprla Nova ljubljanska banka d.d. in s tem pomagala pri izvedbi in izposoji monoskijevV lepem sončnem vremenu avstrijskega proizvajalca Praschberger. Sodelovala sta tudi donatorja RTS MEDICAL d.o.o. in Lars&Sven burgers.
Smučarji paraplegiki in tetraplegiki so prvi dan po delovnem posvetu, kjer so se dogovorili o poteku kampa, odpravili na trening. V lepem in sončnem vremenu so uživali na belih strminah smučišč Rogle. Mlada bodoča tekmovalkaToda naslednji dan je že snežilo, kar pa smučarjev ni odvrnilo od treninga in priprav na veleslalomsko preizkušnjo, ki je bila na sporedu tretji dan kampa.
Tako kot že vrsto let doslej so na kampu tudi tokrat sodelovali študentje delovne terapije iz Zdravstvene fakultete v Ljubljani. Spremljala jih je njihova predavateljica mag. Alenka Plemelj, s strokovnimi nasveti pri prvih zavojih, ravnotežju in vožnji pa je pomagala učiteljica smučanja in dobra poznavalka smučanja v monoskijih Nika Šuc. Veleslalom v meglenem in hladnem vremenuVsi so nudili pomoč pri transferju iz vozička na monoski in gibanju z vozički po smučišču. Na kampu je tokrat sodelovalo skoraj 20 smučarjev na monoskijih in tudi toliko spremljevalcev. Kar štirje naši člani so prvikrat sedli v monoski in po nekaj padcih in ob pomoči Nike in prostovoljcev kmalu naredili prve zavoje.
Najboljši trije smučarjiNašim smučarjem se na kampu vsako leto pridruži tudi velik privrženec smučanja v monoskiju in wakeboardu tetraplegik iz Reke Zdravko Lakič. Na veleslalomski tekmi pa je nastopil tudi naš najboljši parasmučar Jernej Slivnik, ki je le dan prej na svetovnem prvenstvu osvojil 10. mesto. Seveda je zmagal z veliko prednostjo. Pa še nekaj naključij;Zgodovina se ponavlja mlada smučarka Brina Rogelj je toliko stara kot je bil ob prvem nastopu na kampu v Kranjski Gori star Jernej Slivnik. In takrat je zmagovalec Gal Jakič Jerneju izročil zmagovalni pokal. Sedaj je tudi Jernej Brini izročil svoj pokal. Tako Gal kot Jernej sta postala vrhunska smučarja, ki sta nastopila na paraolimpijskih igrah. No, v tretje gre rado!
Tekma v veleslalomu je potekala v hladnem in meglenem vremenu. Po treh vožnjah in seštevku dveh najboljših rezultatov je prvo mesto osvojil Jernej Slivnik (63,06), na druge stopničke se je povzpel Gregor Gračner (80,06), na tretje pa Toni Zakrajšek (83,49).
Udeleženci XI. kampaMed smučarji spremljevalci je progo najhitreje prevozil Mario Müler (56,64), drugo mesto je osvojil Rajko Brus (57,09), tretje pa Roman Podlipnik (58,64).
Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov je skrbel Smučarski klub Unior, za organizacijo in izvedbo kampa pa vodja športa pri ZPS Gregor Gračner z Alenko Plemelj, Niko Šuc in Janijem Učakarjem. Udeleženci so stroške bivanja krili sami.

REZULTATI

< nazaj na prejšnjo vsebino