SESTANEK O PRIPRAVI PRIROČNIKA

datum: 29.11.2018

Člani delovne skupine so pregledali vsebino priročnikaV prostorih Čebelarske zveze Slovenije se je 29. novembra 2018 sestala delovna skupina z namenom končne potrditve priročnika, ki bo namenjen izobraževanju invalidov za delo s čebelami. V njem bodo čebelarji invalidi v besedi in sliki videli možnosti pristopa k čebelam, predstavljene bodo izkušnje čebelarjev, ki že čebelarijo na invalidskih vozičkih in katero prilagojeno opremo uporabljajo. Opisana bodo tudi navodila, kako postaviti in prilagoditi čebelnjak ter ga registrirati v Register čebelnjakov. Na kratko bo predstavljena čebelja družina, čebelarjeva opravila po mesecih in najpogostejše bolezni, ki pestijo čebele. Govorili so tudi o predlogih za pripravo seminarja namenjenega izobraževanju invalidov v čebelarstvuPoleg tega bodo opisane tudi funkcionalne zmožnosti oseb z okvaro hrbtenjače in pravilno ukrepanje ob piku čebele.
V nadaljevanju delovnega posveta so se pogovarjali tudi o predlogih za pripravo seminarja namenjenega izobraževanju invalidov v čebelarstvu. Sklenili so, da bo seminar potekal v novem učnem čebelnjaku prilagojenem invalidom v Murski Soboti.  V začetku novega leta bodo pripravili in potrdili program seminarja, ki ga bodo začeli izvajati še pred začetkom nove čebelarske sezone.

< nazaj na prejšnjo vsebino