EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO V HITROPOTEZNEM ŠAHU

datum: 25.11.2018

Naši šahisti na državnem prvenstvu v hitropoteznem šahuDruštvo invalidov Slovenj Gradec je 24. novembra 2018 v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite pripravilo ekipno državno prvenstvo v hitropoteznem šahu. V moški konkurenci je po Bergerjevem sistemu 11 ekip odigralo 11 krogov, v ženski konkurenci pa so štiri ekipe tekmovale v dvokrožnem sistemu. Šahistke in šahisti so za posamične partije imeli na voljo deset, slepi pa dvanajst minut.
Med ženskimi ekipami je naslov državnih prvakov osvojila ekipa iz DI Mute, v moški konkurenci pa je slavila ekipa DI Maribor.
Ekipa Zveze paraplegikov Slovenije je zbrala 13 točk in osvojila 11. mesto. Tekmovali so: Jasmin Sabljakovič in Adam Dmitrovič iz DP ljubljanske pokrajine ter Radosav Matič in Igor Jeranko iz DP jugozahodne Štajerske. Medalje sta podeljevala predsednica DI Slovenj Gradec Stanislava Tamše in kandidat za župana v Mestni občini Slovenj Gradec Tilen Klugler. Za pravilen in nemoten potek prvenstva sta skrbela  arbitra Jernej Špalir in Gregor Smon.

< nazaj na prejšnjo vsebino