PRVO KOLO LIGE Z BREZOVNIKOVIM MEMORIALOM

datum: 20.10.2018

1. kolo lige z Brezovnikovem memorialomFOTOGRAFIJE - BILTEN - Pri Zvezi paraplegikov Slovenije poteka kar šest ligaških tekmovanj. Med njimi tudi šahovska liga ZPS-GRADEX, ki že nekako po tradiciji odpre tekmovalno sezono. Prvo kolo je 19. oktobra 2018 pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa, tekmovanje šahistov pa posvetilo tudi v spomin svojemu članu in odličnemu šahistu Viktorju Brezovniku.
V prostorih Emonca v Kopru se je na črno belih poljih pomerilo 18 šahistk in šahistov iz petih pokrajinskih društev Zveze – DP Celje, DP Novo mesto, DP Maribor, DP Ljubljana in DP Koper.
Najboljši v posamični konkurencuPo uvodni predstavitvi in navodilih sodnika, ki ima po novih pravili nekoliko več kompetenc, so šahisti po švicarskem sistemu odigrali sedem krogov. Za posamično partijo so imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut. Rezultati so šteli tako za ekipne kot za posamične uvrstitve, kakor tudi za uvrstitve memorialnega tekmovanja. Društvo paraplegikov Istre in Krasa je za najboljše uvrstitve na spominskem tekmovanju Viktorja Brezovnika v ekipni konkurenci podelilo pokale v posamični pa medalje. Tokrat pa sta DP Ljubljana in DP Celje zaradi enakih rezultatov odigrali še dodatni krog v katerem je zmagala ljubljanska ekipa (3:0).
Predstavniki najboljših ekipV prvem kolu so najboljše rezultate dosegli šahisti ekipe DP Koper (13,0), na drugo mesto se je uvrstila ekipa DP Ljubljana (12,5), tretja je bila ekipa DP Celje (12,5), četrta ekipa DP Maribor (11,0), peta pa ekipa  Novo mesto (8,5,).
V posamični konkurenci je zlato medaljo osvojil Bogdan Petek – MB (6), srebrno Radosav Matič – CE (5,5), bronasto pa domačin Vojko Gašperut – (5).
Ob razglasitvi rezultatov je šahiste nagovoril predsednik društva Željko Geci, čestital za dobro igro in rezultate ter podelil najboljšim posameznikom medalje. Najboljšim ekipam je pokale podelil športni referent Boško Božič
Tekmovanje je po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil arbiter Andrej Žnidarčič. Pokrovitelj lige je GRADEX d.o.o.. iz Šempetra v Savinjski dolini.

< nazaj na prejšnjo vsebino