TURNIR MED PARAPLEGIKI TER SLEPIMI IN SLABOVIDNIMI KEGLJAČI

datum: 17.10.2018

Pri Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja imajo težave s spletno stranjo, zato njihove pomembnejše prispevke začasno objavljamo na spletni strani Zveze.
Ekipe na turnirjuV »Štukljevem letu«, ki ga je v počastitev 120 letnice rojstva olimpionika Leona Štuklja razglasila Mestna občina Novo mesto, je društvo pripravilo kegljaški turnir. V okviru projekta »Zdrav duh v Novem mestu« so se 16. oktobra 2018 na kegljišču Portoval pomerili kegljači paraplegiki ter slepi in slabovidni kegljači Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Novo mesto. Na kegljišču PortovalTurnir je potekal v posamični konkurenci, po pravilniku o tekmovanju v kegljanju za slepe in slabovidne.
Ob uspešnemu zaključku je tekmovalce nagovoril športni referent društva Mirko Sintič, razglasil rezultate in podelil priznanja.
Najboljši na turnirjuZ največ podrtimi keglji je prvo mesto osvojil član društva Tone Kanc (720), drugo  mesto si je izboril Josip Bihar (710), član Medobčinskega društva slepih in slabovidnih, tretje mesto pa je osvojil prav tako član društva Franc Kuhelj (621).
Z istim namenom društvo pripravlja tudi »mini« košarkarski turnir na vozičkih v osnovni šoli Drska v Novem mestu. Po napovedih je pričakovati nekaj sto osnovno šolskih gledalcev in pedagogov.

< nazaj na prejšnjo vsebino